Virus Serang Facebook???

on Tuesday, July 19, 2011

SALAM..apa khabar semua?
street minta maaf sebab lama x menulis..kepada follower2 street,
street harap kemunculan semula street mendapat sokongan dari korang semua..


Ok..dalam 2 3 hari ni,hangat diperkatakan tentang Virus yg menyerang facebook..
ramai yang naik gelabah.almaklumlah...biar x makan janji berfacebook..
facebook ni dah macam nyawa kedua bg remaja sekarang..kononnya..
apa2 pun hal virus ni dah jadi bualan merata...macam hal negara lak..


ada kawan2 street yang datang kt street ckp,"mcm na ni?facebook kna hack,dia buat bkn2.."
risau btul diorg 2..nk buat apa2 pon dh xleh..benda dh jd..so street hanya boleh bg tip2 nk hentikan dan halang
dari berterusan je..


Pertama sekali,kita kna tahu..virus jenis apa ni?salah satu darinya adalah 


koobface,
virus KOOBFACE akan menyebarkan penyakitnya ke PC pengguna melalui sistem    messaging Facebook(IM). Setelah berhasil menginfeksi maka


 KOOBFACE akan mencuri data-data penting milik 


pengguna, khususnya nombor kad kredit. Ini 


merupakan bentuk serangan terbaru dari hacker


 yang menjalar di situs jaringan sosial itu.ia 


juga turut mengawal facebook dan memposting 


benda yg bkn2..






so korang kena waspada dengan chat (IM)  dari 


kawan2 korang yang bermula dengan,


1......"hi. how are you?"

 kemudian kalau korang reply pd chat

tersebut , dia akan hantar
"Wanna laugh? :)"
2. selepas korang reply , dia akan
menghantar kan
"It is you on the video ?)) want to
see?)"

3. then lepas tu ,

 dia akan hantar


satu LINK & link tu laa VIRUS...



bila korang klik je..BoOM..hbis...dpt la 

facebook korang kt diorg...

so hati2 la k...
xnak nasi dah jadi bubur baru nak nyesal...


facebook pon dah cuba ambik tindakan..


Facebook dah hantar bala tentera  untuk 

menghapus e-mail yang mencurigakan. Facebook 

juga memposting petunjuk bagaimana membersihkan 



komputer yang terinfeksi virus di http://www.facebook.com/security.




so untuk maklumat lanjut,korang boleh la cuba2 




SELONGKAR link kt atas 2 k...jgn risau..2 bkn 
virus..hehe


KATA ORANG,MENCEGAH ITU LEBIH BAIK DARI BERUBAT...

Ranking: 5

{ 1 comments... read them below or add one }

Cahaya Qaseh said...

salam.. cahaya tag kamoo disini..

http://kehidupankusyurgakukebahagianku.blogspot.com/2011/07/saya-nak-ga-dari-korea-dan-bandung.html


sudi2 kan singgah ye.. ^^,


July 26, 2011 at 1:47 AM
 
© .:Person With A Shadow:. | All Rights Reserved
Themes ByMr.Sepet